Solarni paneli za kuću

Solarni paneli za kuću

Solarni paneli za kuću su korak ka samoodrživosti svakog domaćinstva, a sunce jedan od najisplativijih izvora energije. Pročitajte u nastavku prednosti ugradnje solarnih panela i kako vam naš “ključ u ruke” princip poslovanja može sačuvati vreme i učiniti vaše račune za struju nižim!

Solarni paneli za kuću - prednosti ugradnje panela

Muče vas visoki računi za struju ili jednostavno želite da doprinesete očuvanju životne sredine?

Solarni paneli za domaćinstva koja prelaze u crvenu zonu po potrošnji električne energije mogu biti izuzetno isplativa investicija. Optimalni period za koji se isplati ulaganje je 4-6 godina, i to bez subvencija. S druge strane, uz subvencije države povrat investicije može da se skrati na svega nekoliko godina, a prednosti su mnogobrojne.

Pored svoje dugoročne isplativosti u pogledu uštede energije i manjeg računa za struju, solarni paneli za domaćinstvo donose i smanjenje vašeg ličnog ekološkog uticaja!

Takođe, veoma ih je lako prilagođavati potrebama domaćinstva. Naš tim stručnjaka će pažljivo proceniti vaše potrebe i pružiti vam personalizovanu instalaciju solarnog sistema za vašu kuću, obezbeđujući maksimalnu efikasnost, bilo da se standardno ugrađuju solarni paneli za krov ili pak solarni paneli za balkon. Balkonski solarni paneli se mogu postaviti na natkrivene terase zatvorene sa dve strane, a iako manji po površini, mogu pokriti jedan deo potrošnje energije i doneti uštedu.

Koliko treba solarnih panela za jedno domaćinstvo?

Analize govore da je prosečna potrošnja domaćinstva između 400 i 600 kWh mesečno i da bi optimalna snaga solarne elektrane, za domaćinstva koja prosečno troše, bila ona snage 5 kilovata.

Ipak, ukoliko razmatrate prelazak na solarnu energiju, važno je precizno znati koliko solarnih panela vam je potrebno da pokrijete potrebe vašeg domaćinstva. Prvi korak je da utvrdimo koliko energije trošite godišnje.

Vašu godišnju potrošnju ćemo najlakše saznati uz pomoć vašeg računa za struju. Na svakom računu nalazi se grafik potrošnje u proteklih 12 meseci. Na osnovu toga i specifičnih potreba domaćinstva napravićemo preciznu procenu broja potrebnih solarnih panela u skladu sa vašom nekretninom!

Pored panela za kuću, u našoj ponudi postoje i solarni sistemi za druge namene, a više o svakoj možete saznati klikom na link. Na raspolaganju su vam solarni paneli za vikendicu, solarni paneli za poslovne objekte, kao i solarni paneli za industrijske objekte.

Solarna elektrana za domaćinstvo stambene zajednice

Osim za domaćinstva i objekte u privatnom vlasništvu, solarni paneli za krovove zgrada su isplativa investicija za sve članove stambenih zajednica.

Smanjenjem računa za potrošnju električne energije, mogu ostvariti značajne uštede, a sredstva koja su obezbeđena na taj način preusmeriti u druge neophodne investicije ili održavanje zgrade. Ovo može biti posebno značajno u slučaju starijih zgrada koje zahtevaju česte intervencije.

Kada je reč o novijim zgradama ili kompleksima investitori bi trebalo razmotriti solarne panele za zgradu već prilikom izgradnje jer su mogućnosti za korišćenje solarne energije u stambenim zajednicama mnogobrojne. Bilo da su u pitanju zajednički prostori u zgradi (lift, osvetljenje, zajedničke prostorije…) ili otvoreni prostori u bloku (svetiljke, solarni punjači…), prilika za uštedu i ekološka unapređenja je bezbroj!

Solarni paneli - cena za kuću

Naši solarni paneli za kuću cena su koje su u potpunosti usklađene s kvalitetom koji pružaju.

Zamislite smanjenje vaših mesečnih računa za struju – pa čak i potpuno oslobađanje od istih! Solarni paneli za kuću omogućavaju vam da iskoristite besplatnu i obnovljivu sunčanu energiju kako biste generisali sopstvenu električnu energiju. Cene naših panela za kuću po sistemu “ključ u ruke” kreću se od 1 €/Wp do 1,4 €/Wp, a mogu varirati u zavisnosti od tipa krova, veličine elektrane i drugih faktora.

Solar Enverde je pravi izbor za sve koji misle dugoročno. Uz našu sveobuhvatnu uslugu dobićete mnogo više od ugradnje solarnih panela – nudimo vam priliku da postanete vlasnik vaše lične solarne elektrane za domaćinstvo. Višak proizvedene energije u elektrani može se skladištiti i koristiti po potrebi.

Na taj način od konzjumera možete napredovati i postati društveno odgovoran prozumjer.

Oslobodite se visokih računa za struju i pređite na održivu i ekonomičnu energetsku opciju! Neka solarni sistemi za kuću podignu vaš kvalitet života na viši nivo, kontaktirajte nas još danas i zakažite konsultacije!