Solarne ploče

Solarne ploče, odnosno paneli, predstavljaju ključnu komponentu solarnih sistema koja omogućava pretvaranje sunčevih zraka u električnu energiju. Postoje različite vrste solarnih ploča, ali sve imaju istu osnovnu funkciju. Solar Enverde pri izgradnji svojih solarnih elektrana bira samo najbolje ploče za vaše objekte.

Solarne ploče

Danas se na tržištu mogu pronaći različite vrste solarnih ploča, kao što su monokristalne koje važe za najučinkovitije, danas dominantne, jer su im solarne ćelije izrađene od kristala silicijuma maksimalne čistoće u strukturi materijala, polikristalne čija je učinkovitost nešto manja, ali im je i cena zbog toga pristupačnija, kao i tankoslojne koje se po izradi razlikuju od monokristalnih i polikristalnih.

Glavne prednosti tankoslojnih panela su fleksibilnost i znatno manja težina. Ipak, ovi paneli nisu dugovečni poput prethodna dva i značajno su manje efikasnosti, te prilično skupi po jedinici snage. Zbog toga se ne preporučuju pri izgradnji solarnih elektrana za domaćinstva i poslovne objekte.

Solarne ploče - cena ugradnje

Solar Enverde posluje po principu “ključ u ruke” koji podrazumeva da ćemo odabrati solarne ploče cena koje su pristupačne, ali u potpunom skladu sa kvalitetom i performansama i ugraditi ih u vašu ličnu solarnu elektranu.

Ukoliko imate bilo kakva pitanja i nedoumice ili vas zanima koliko koštaju solarne ploče, Beograd je lokacija na kojoj ćete dobiti sve odgovore.

Umesto da samostalno istražujete ponudu solarnih ploča i upuštate se u kompleksni proces ugradnje i povezivanja na mrežu, mi ćemo ceo proces uraditi za vas! Sve što je potrebno je da zakažete konsultacije i posetite nas u prestonici, a mi ćemo zatim kreirati najbolju ponudu solarne elektrane za vaše domaćinstvo, preduzeće ili industrijski objekat!