Solarni paneli za industrijske objekte

Solarni paneli za industrijske objekte mogu obezbediti ekonomsku isplativnost i ekološki održiviji način poslovanja. U današnje vreme turbulentnog tržišta i ekonomske nestabilnosti to je izuzetno važno jer treba očuvati svoju poziciju i biti što manje zavistan od spoljnih faktora. Saznajte kako i zašto je Solar Enverde pravi saradnik na putu ka održivosti!

Zašto su solarni paneli idealno rešenje za industrijske objekte?

Bilo da su u pitanju mali, srednji ili veliki industrijski objekti, Solar Enverde ima rešenje za svaki od njih i za svaku vrstu industrijske proizvodnje, u skladu sa njenim specifičnostima.

Danas, u vreme velike energetske krize, postpandemijskog perioda, geostrateških poremećaja, poremećaja u distributivnim lancima, rasta cena energenata, kao i uvođenja takse na emisiju CO2, svi navedeni poremećaji utiču na rast cene proizvodnje, smanjenje profita i konkurentnost proizvoda.

Izgradnjom sopstvene solarne elektrane možete obezbediti energetsku nezavisnost i ekonomsku isplativost, te opstati na tržištu i razvijati se.

Solarni paneli za hale i hladnjače - unosna investicija koja podiže proizvodnju na viši nivo

Solarni paneli su izvanredno rešenje za hale i hladnjače iz više razloga. Prvo, ove prostore karakteriše velika površina krova, pružajući obilje mesta za postavljanje solarnih panela i maksimalno iskorišćenje sunčeve energije.

Drugo, solarni paneli mogu značajno smanjiti energetske troškove ovih objekata, doprinoseći dugoročnim uštedama. I ne samo to, ukoliko elektranu postavite na period od 25 godina, za koji se mahom garantuju njene performanse, proizvodna cena za samo 1kWh iz vaše elektrane iznosiće 2,6 EUR.

Maksimalno iskorišćen potencijal vaših objekata

Ne treba zanemariti činjenicu da je površina krovova na koje je moguće postaviti solarne panele nekada manja u odnosu na potrošnju. Međutim, naš tim će se u tim slučajevima postarati da se iz izgradnje elektrane izvuče maksimum.

Evo primera jednog takvog našeg klijenta čija je godišnja potrošnja 930.000kWh i ima relativno malo upotrebljivih krovova.

Veličina elektrane koju smo za njega napravili iznosi 475kWp, a godišnja proizvodnja elektrane 533,500kWh. U evrima je vrednost proizvedene energije jedne takve elektrane 72.500€, a njegova ušteda u računu za električnu energiju u prvoj godini 61.600€.

Imajući u vidu da je rok otplate uloženih sredstava 4 do 6 godina, ukupna dobit na period od 25 godina procenjuje se na 1.450.000€.

Kako do solarne elektrane za industrijske objekte

Stručni Solar Enverde tim je tu da vas vodi kroz ceo proces izgradnje i pomogne vam da zajedno pronađemo najbolje rešenje u skladu sa potrebama vaše proizvodnje i zahtevima koje tržište nameće. Od prvog koraka, projektovanja sistema, preko izgradnje solarne elektrane, pa sve do redovnog održavanja elektrane u godinama koje dolaze.

Novac za investicije je često usko grlo. Zato smo našim klijentima omogućili pojednostavljenje procedure u dobijanju sredstava na otplatu, a za investitore koji se bave proizvodnjom, banke koje nas prate odobravaju iz republičkih fondova bespovratna sredstva u iznosu od 15-25%. Na to dodatno, kreditni uslovi su prilagođeni uslovima proizvodnje energije iz solarnih elektrana, tako da uštede koje solarna elektrana ostvaruje budu nivoa mesečne rate kredita, pa se elektrana “sama” otplaćuje.

Osmislićemo najpogodnije rešenje za vaš industrijski objekat, dogovoriti sistem otplate i zajedno graditi zeleniju, ekonomski isplativiju i energetski nezavisniju industrijsku perspektivu u godinama koje dolaze!

Razbijte mitove o industrijskim objektima kao velikim zagađivačima i pustite nas da vam pomognemo pri transferu ka ekološki osvešćenoj proizvodnji! Kontaktirajte nas za sva pitanja i nedoumice koje imate.