Solarno navodnjavanje

Solarni paneli za vikendice idealno su rešenje za lokacije u kojima se vreme prvenstveno provodi u letnjem periodu. Zaboravite na skupa goriva za agregate ili druge privremene izvore energije. Naši solarni paneli omogućavaju vam da generišete besplatnu energiju iz obnovljivog izvora, štedeći vam novac na duge staze!

Solarno navodnjavanje plantaža, plastenika i voćnjaka

Nacionalne strategije za razvoj alternativnih i obnovljivih izvora energije se ne razvijaju dovoljno brzo, tako da su poljoprivredni proizvođači prinuđeni da se oslanjaju na sopstvene snage i prave sopstvene strategije održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Energija sunca je prepoznata kao jedini logičan izbor u poljoprivredi i različitim agro biznisima, koji se pri proizvodnji već oslanjaju na istu sunčevu energiju kao solarne elektrane.

Primene solarnih panela u poljoprivredi mogu biti sledeće:

  • Solarni sistem za navodnjavanje voćnjaka, rasadnika i plastenika;
  • Vodosnabdevanje pijaćom vodom;
  • Povećanje pritiska vode u cevovodu;
  • Punjenje ili pražnjenje cisterni i rezervoara;
    Zalivanje bašte;
  • Pranje ili polivanje;
  • Snabdevanje vodom pojila za životinje;

Generalna ušteda vode.
Od sisteme za navodnjavanje, pojenje životinja, preko solarnih panela postavljenih na krovove objekata za skladištenje ili preradu poljoprivrednih proizvoda do sistema poznatih kao agroenergetika, primena je bezbroj. Agroenergetika predstavlja tehnološko rešenje koje omogućava uzgoj poljoprivrednih useva i proizvodnju energije iz sunčeve svetlosti na istoj površini.

Kakve benefite donose solarni paneli za navodnjavanje?

Ova inovativna primena solarne elektrane na poljoprivrednom zemljištu ima višestruku korist.

Osim što povećava uspešnost poljoprivrednih useva, istovremeno smanjuje emisije gasova i upotrebu neobnovljivih resursa, te poboljšava energetsku efikasnost i vlasnike plantaža, njiva, bašti i voćnjaka čini energetski neutralnim.

Ukoliko se odlučite za solarno navodnjavanje projektovano od strane tima Solar Enverde eksperata podićićete svoj biznis na viši nivo i ostvariti ne samo uštedu, već vremenom i energetsku nezavisnost proizvodnjom čiste energije.

Solarno navodnjavanje - cena izgradnje sistema za navodnjavanje

Naši solarni sistemi za navodnjavanje se mogu prilagoditi različitim veličinama poljoprivrednih površina i zahtevima klijenata. Posebno su korisni na udaljenim područjima gde konvencionalna električna mreža nije dostupna.

Ukoliko vas interesuje cena solarnog navodnjavanja i želite da unapredite svoju proizvodnju implementacijom solarnih panela na plantažu, u voćnak ili plastenik, budite slobodni da nas kontaktirate. Stručni Solar Enverde tim postaraće se da vam odgovori na sva pitanja i kreira najbolju ponudu za vas!

Pogledajte i ostale naše usluge. Možda će vas zainteresovati solarni paneli za industrijske objekte koji su sjajno rešenje za velike proizvođače hrane koji žele da učine svoj posao održivim, ili pak solarni paneli za vikendice – još jedna sjajna opcija za uštedu energije i novca.